A+ R A-
.

Plan javnih nabavki za 2015. godinu

Plan javnih nabavki za 2015. godinuDirekcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda predstavila je plan javnih nabavki u Privrednoj komori Beograda. Prezentaciji su prisustvovali predstavnici privrednih društava, gradski menadžer Goran Vesić i pomoćnik gradonačelnika Borko Milosavljević.

Privrednici i preduzetnici su imali priliku da se upoznaju sa javnim nabavkama koje će Direkcija za građevinsko zemljište raspisati tokom godine. Cilj susreta je bio da što veći broj subjekata uzme učešće u planiranim tenderima, i na taj način dobije mogućnost za zaključivanje jednog od oko 400 ugovora, ukupne vrednosti 7,5 milijardi dinara.

Privredna komora i Direkcija su po prvi put organizovali prezentaciju kako bi se privrednim društvima, pravnim licima i preduzetnicima poslala jasna poruka da na tenderima treba da učestvuju, jer se radi o transparentnim postupcima gde se procenjene vrednosti radova kreću od nekoliko desetina hiljada do nekoliko stotina miliona dinara.

S obzirom da se Direkcija bavi finansiranjem izgradnje nedostajuće infrastrukture, predmet javnih nabavki su poslovi iz oblasti građevinarstva i arhitektonskih usluga, kao što su pribavljanje različitih podloga, deoba i formiranje građevinskih parcela, izrada i kontrola projekata, izvođenje radova i drugo.

Planovi detaljne regulacije ponovo na sajtu Direkcije

Planovi detaljne regulacije ponovo na sajtu DirekcijePregled planske dokumentacije preko interaktivne mape Zone i planovi Beograda ponovo je u funkciji na internet strani Direkcije. Prekid u pregledu planske dokumentacije trajao je od 21. oktobra prošle godine zbog problema u radu opreme koja obezbeđuje korišćenje ovog servisa.

Ponovnim uspostavljanjem servisa omogućeno je pregledanje planova detaljne regulacije u PDF dokumentima, a korisnicima su na raspolaganju grafički prikazi namene površina, regulaciono-nivelacione grafike i sinhron planovi. Osim grafičkih prikaza, moguće je preuzimanje kompletnih tekstualnih delova planova usvojenih posle 2003. godine.

Direkcija će nastaviti da razvija svoj geografsko informacioni sistem kako bi korisnici dobijali sve bolje usluge na internet strani, ali istovremeno i kako bi Direkcija najoptimalnije realizovala aktivnosti koje su joj zadate godišnjim programom od strane Skupštine grada Beograda.

Zakup poslovnog prostora

Oglas Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda objavila je oglas o davanju u zakup poslovnog prostora kojim raspolaže. U ponudi je 80 lokala, kancelarija, magacina i garažnih mesta na opštinama Voždovac, Vračar, Stari grad, Zvezdara, Palilula, Novi Beograd i Čukarica. Ukupna površina prostora ...

Opširnije...

Most na Adi bez javnog osvetljenja

Most na Adi bez javnog osvetljenjaNepoznate osobe su tokom prošle nedelje isekle veću količinu kablova kojima se napaja javno osvetljenje Mosta na Adi, zbog čega je most poslednjih dana u mraku. Osim pričinjene materijalne štete, ova krađa ugrožava i bezbednost saobraćaja i potreban je dodatni oprez prilikom prelaska mosta ...

Opširnije...
Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda J.P. | Tel: 011 244 94 94