A+ R A-
.

Most na Adi bez javnog osvetljenja

Most na Adi bez javnog osvetljenjaNepoznate osobe su tokom prošle nedelje isekle veću količinu kablova kojima se napaja javno osvetljenje Mosta na Adi, zbog čega je most poslednjih dana u mraku. Osim pričinjene materijalne štete, ova krađa ugrožava i bezbednost saobraćaja i potreban je dodatni oprez prilikom prelaska mosta ...

Opširnije...

Objavljene nove granice zona na teritoriji grada

Zone grada BeogradaNa interaktivnoj mapi na sajtu Direkcije postavljene su nove granice zona u skladu sa Odlukom o određivanju zona na teritoriji grada Beograda, koju su nedavno usvojili odbornici Skupštine grada. Ovom odlukom određene su zone kao jedan od kriterijuma za utvrđivanje naknade za uređivanje ...

Opširnije...

Aktivirana aplikacija „Zone i planovi Beograda“

Aktivirana aplikacija „Zone i planovi Beograda“Interaktivna mapa "Zone i planovi Beograda" ponovo je dostupna na internet strani Direkcije. Ovaj servis nije bio na raspolaganju korisnicima od 21. oktobra usled tehničkih problema.

Zalaganjem tehničkih službi Grada i Direkcije servis je ponovo uspostavljen, uz ograničenje koje se tiče pregleda planske dokumentacije. Još neko vreme neće biti moguće pregledati PDF dokumenta sa tekstualnim delom planova. Ovaj nedostatak korisnici mogu prevazići odlaskom na internet stranu Službenog lista grada Beograda, gde u arhivi mogu pronaći tekstove svih planova od 2002. godine. Za pregled mapa namena površina može se koristiti aplikacija na internet strani Urbanističkog zavoda Beograda.

Obaveštenje korisnicima sajta Direkcije za građevinsko zemljište

Interaktivna mapa Zone i planovi Beograda trenutno nije u funkciji, dok su ostali sadržaji na Internet strani Direkcije za građevinsko zemljište dostupni za pregledanje.

U utorak, 21. oktobra došlo je do problema u radu opreme koja obezbeđuje korišćenje ovih servisa, a tehničke službe Direkcije i Grada preduzimaju sve mere kako bi se u najkraćem roku ovi servisi vratili korisnicima na raspolaganje.

Do ponovnog uspostavljanja redovnog korišćenja naših aplikacija, neke od informacija možete potražiti na servisima Republičkog geodetskog zavoda i Urbanističkog zavoda Beograda.

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda J.P. | Tel: 011 244 94 94