Почела реконструкција Улице Боре Станковића

By 17. јула 2017.Вести

Реконструкција Улице Боре Станковића, на Врачарском платоу, почела је данас а радови ће трајати око пет месеци. Почетку радова присустовао је Горан Весић градски менаџер, председник општине Врачар Милан Недељковић и преставници Дирекције за грађевинско замљиште и изградњу Београда.

Улица Боре Станковића градиће се од раскрснице са Катанићевом, до раскрснице са улицама Стојана Протића, Браничевске и Скерлићеве, укупне дужини од 323 метра. Предвиђена је ширина коловоза од 6 метара, са обостраним тротоарима ширине по 3 метра, а у делу између улица Патријарха Варнаве и Стојана Протића предвиђен је и зелени појас ширине 2,25 метара. Весић је том приликом поручио да ће комплетна инфраструктура улице бити замењена: водовод, канализација и гасне инсталације, док ће трафо-станице бити пресељене. На тај начин реконструкција ће бити потпуна, а вредност радова је 71,8 милион динара.
Према његовим речима, решавањем проблема у овој улици коначно ће се формирати порта Храма Светог Саве, чиме ће бити завршено уређење околине Храма. Тако ће бити створени услови, навео је Весић, да следеће године, заједно са Српском православном црквом, уредимо простор око Храма Светог Саве, који тренутно није уређен на најбољи могући начин.
„У питању је место на које долази велики број туриста и имамо обавезу да овај део Врачарског платоа уредимо како би требало. Ова улица је данас прометнија него иначе, пре свега што овуда пролазе возила који би се у нормалним условима кретала Булеваром ослобођења, који се сада реновира. То је разлог због којег ће се радови у овој улици одвијати у етапама, како би саобраћај могао да функционише“ – истакао је градски менаџер.
Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу Београда је дуже време одлагала почетак изградње ове саобраћајнице због нерешених имовинско-правних односа, који су покренути још 2008. године. Током јуна уклоњени су и последњи објекти који су се налазили на траси будуће саобраћајнице, чиме су створени сви услови за почетак радова.
Радове изводи грађевинско предузеће „Уноградња В.В.“ д.о.о. из Београда.
Горан Весић је захвалио Дирекцији за грађевинско земљиште и изградњу Београда, нагласивши чињеницу да је реконструкција Улице Боре Станковића 30. активно градилиште у текућој години.
„Никада Дирекција није више радила и никада није било више активних инфраструктурних пројеката и због тога ми је посебно драго што данас почињу радови у Улици Боре Станковића“ – закључио је Весић.