Javni uvid u nacrt plana detaljne regulacije za deo područja zapadno od ulice Tošin bunar (od Bulevara Arsenija Čarnojevića do ulice Prilaz) do ulice Marije Bursać, gradske opštine Zemun i Novi Beograd

NARUČILAC IZRADE PLANA: Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda J.P.

OBRAĐIVAČ: Urbanistički zavod Beograda J.U.P.

JAVNI UVID obaviće se od 20. avgusta do 20. septembra 2019. godine, svakog radnog dana od 9 do 18 časova, u zgradi Gradske uprave grada Beograda, u Ulici 27. marta br. 43-45 (u suterenu).

JAVNA SEDNICA Komisije za planove Skupštine grada Beograda, održaće se u zgradi Gradske uprave grada Beograda, u Ulici Kraljice Marije br. 1 (sala na 20. spratu), 24. oktobra 2019. godine, u 13 časova. U toku javne sednice, sva prisutna fizička i pravna lica koja su podnela primedbe u vezi sa Nacrtom plana u pisanom obliku, mogu obrazložiti primedbe pred Komisijom za planove Skupštine grada Beograda.Informacije o predloženim rešenjima davaće predstavnik obrađivača utorkom i četvrtkom od 12 do 18 časova, u zgradi Gradske uprave grada Beograda, u Ulici 27. marta br. 43-45 (u suterenu).

Zainteresovana lica mogu, tokom javnog uvida, svoje primedbe na planirana rešenja, u pisanom obliku, da dostave Sekretarijatu za urbanizam i građevinske poslove, preko pisarnice u Ulici kraljice Marije br. 1, zaključno sa 20. septembrom 2019. godine.

Plan detaljne regulacije za deo područja zapadno od ulice Tošin bunar (od Bulevara Arsenija Čarnojevića do Ulice prilaz) do Ulice Marije Bursać treba da poveća atraktivnost područja i da formira novi identitet dela Novog Beograda i Zemuna u zoni Ulice Tošin bunar, uz istovremenu rekonstrukciju postojeće i dogradnju funkcionalne saobraćajne mreže kako bi se obezbedio bezbedan i komforan pristup planiranim namenama. Površina obuhvaćena planom iznosi oko 140 hektara.

Planom se predviđa uklanjanje nehigijenskog naselja u Laudonovom šancu i sanacija tog terena, zatim čuvanje i unapređenje postojećih parkova, šuma, zelenila na kosinama lesnog odseka i stabilizacija lesnog odseka, kao i povećanje površina za sportsko rekreativne sadržaje, koji nedostaju u ovom području. Važan aspekt urbanističkog plana je i unapređenje postojećeg karaktera i ambijenta predmetnog područja u skladu sa značajem i karakteristikama prostora, bez primene maksimalnih urbanističkih parametara i spratnosti.

Više informacija:

http://www.beograd.rs/lat/gradski-oglasi-konkursi-i-tenderi/1763539-javni-uvid-u-nacrt-pdr-za-deo-podrucja-zapadno-od-ulice-tosin-bunar-do-ulice-marije-bursac-gradske-opstine-zemun-i-novi-beograd/