Skip to main content

Počela rekonstrukcija Ulice Bore Stankovića

By 17. jula 2017.Vesti

Rekonstrukcija Ulice Bore Stankovića, na Vračarskom platou, počela je danas a radovi će trajati oko pet meseci. Početku radova prisustovao je Goran Vesić gradski menadžer, predsednik opštine Vračar Milan Nedeljković i prestavnici Direkcije za građevinsko zamljište i izgradnju Beograda.

Ulica Bore Stankovića gradiće se od raskrsnice sa Katanićevom, do raskrsnice sa ulicama Stojana Protića, Braničevske i Skerlićeve, ukupne dužini od 323 metra. Predviđena je širina kolovoza od 6 metara, sa obostranim trotoarima širine po 3 metra, a u delu između ulica Patrijarha Varnave i Stojana Protića predviđen je i zeleni pojas širine 2,25 metara. Vesić je tom prilikom poručio da će kompletna infrastruktura ulice biti zamenjena: vodovod, kanalizacija i gasne instalacije, dok će trafo-stanice biti preseljene. Na taj način rekonstrukcija će biti potpuna, a vrednost radova je 71,8 milion dinara.
Prema njegovim rečima, rešavanjem problema u ovoj ulici konačno će se formirati porta Hrama Svetog Save, čime će biti završeno uređenje okoline Hrama. Tako će biti stvoreni uslovi, naveo je Vesić, da sledeće godine, zajedno sa Srpskom pravoslavnom crkvom, uredimo prostor oko Hrama Svetog Save, koji trenutno nije uređen na najbolji mogući način.
„U pitanju je mesto na koje dolazi veliki broj turista i imamo obavezu da ovaj deo Vračarskog platoa uredimo kako bi trebalo. Ova ulica je danas prometnija nego inače, pre svega što ovuda prolaze vozila koji bi se u normalnim uslovima kretala Bulevarom oslobođenja, koji se sada renovira. To je razlog zbog kojeg će se radovi u ovoj ulici odvijati u etapama, kako bi saobraćaj mogao da funkcioniše“ – istakao je gradski menadžer.
Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda je duže vreme odlagala početak izgradnje ove saobraćajnice zbog nerešenih imovinsko-pravnih odnosa, koji su pokrenuti još 2008. godine. Tokom juna uklonjeni su i poslednji objekti koji su se nalazili na trasi buduće saobraćajnice, čime su stvoreni svi uslovi za početak radova.
Radove izvodi građevinsko preduzeće „Unogradnja V.V.“ d.o.o. iz Beograda.
Goran Vesić je zahvalio Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, naglasivši činjenicu da je rekonstrukcija Ulice Bore Stankovića 30. aktivno gradilište u tekućoj godini.
„Nikada Direkcija nije više radila i nikada nije bilo više aktivnih infrastrukturnih projekata i zbog toga mi je posebno drago što danas počinju radovi u Ulici Bore Stankovića“ – zaključio je Vesić.