Skip to main content

Studenti arhitekture iz Bratislave u Direkciji

By 22. maja 2018.Vesti

U Beogradu je u toku 13. Beogradska Internacionalna Nedelja Arhitekturе koja se održava od 10. do 31.05.2018. Tema BINA je „OD COMMUNIS DO KOMUNIKACIJA“. Ova tema je posvećena komunikaciji u arhitekturi, komuniciranju arhitekturom, širenju i razmeni ideja o prostorima grada i njihovom korišćenju; njom se želi naglasiti uloga arhitekte u zastupanju javnog interesa, povezanost uloge društva i komunikacija u arhitekturi, kao i u procesima komunikacije sa građanima, kao najvažnijih elementa razvoja arhitekture u budućnosti gradova.

Brojnim atraktivnim programima koji promovišu stalno preoblikovanje našeg životnog prostora, uz učešće domaće i inostrane stručne javnosti iz oblasti arhitekture, građevinarstva i urbanizma, BINA se trudi da doprinese poboljšanju uslova života i odnosa prema okruženju u kojem živimo.

Tim povodom Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, u petak 18. maja 2018., ugostila je studente arhitekture iz Bratislave, učesnike  Beogradske internacionalne nedelje arhitekture, koji su, u prostorijama Direkcije, predstavili svoje radove i svoje viđenje uređenja i oživljavanja Bezistana kao urbane celine, naglašavajući važnost komunikacije u arhitekturi. Direkcija trenutno finasira izradu Tehničke dokumentacije za rekonstrukciju Bezistana, čiji završetak se očekuje u narednim mesecima.