Skip to main content

Студенти архитектуре из Братиславе у Дирекцији

By 22. мај 2018.Вести

У Београду је у току 13. Београдска Интернационална Недеља Архитектурe која се одржава од 10. до 31.05.2018. Тема БИНА је „OD COMMUNIS DO KOMUNIKACIJA“. Ова тема је посвећена комуникацији у архитектури, комуницирању архитектуром, ширењу и размени идеја о просторима града и њиховом коришћењу; њом се жели нагласити улога архитекте у заступању јавног интереса, повезаност улоге друштва и комуникација у архитектури, као и у процесима комуникације са грађанима, као најважнијих елемента развоја архитектуре у будућности градова.

Бројним атрактивним програмима који промовишу стално преобликовање нашег животног простора, уз учешће домаће и иностране стручне јавности из области архитектуре, грађевинарства и урбанизма, БИНА се труди да допринесе побољшању услова живота и односа према окружењу у којем живимо.

Тим поводом Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу Београда, у петак 18. маја 2018., угостила је студенте архитектуре из Братиславе, учеснике  Београдске интернационалне недеље архитектуре, који су, у просторијама Дирекције, представили своје радове и своје виђење уређења и оживљавања Безистана као урбане целине, наглашавајући важност комуникације у архитектури. Дирекција тренутно финасира израду Техничке документације за реконструкцију Безистана, чији завршетак се очекује у наредним месецима.